Americano

Americano i Padel

En Americano er ikke som en vanlig padelkamp. Her vinner enkeltspillere, ikke lag. Spillerne bytter partnere hver gang de har spilt en runde. Slik får alle sjansen til å spille med hverandre.

Hvordan Spilles Americano?

I Americano spiller du vanligvis mange runder, som kan være 32, 48 eller 64. Serveren endres etter hvert fjerde poeng. Det er en spesiell padelturnering hvor du stadig får nye lagkamerater og motstandere. Du teller poengene dine selv, fra alle rundene du spiller.

For å organisere en Americano, kan du bruke apper og nettsider som Padelution eller Padel Puffin. De gjør det enklere å følge med på poengene.

Americano i Padel
Americano turnering hos Interpadel | Kilde: Interpadel

Poeng og Varighet

Americano-turneringer passer best når antall spillere kan deles med fire. Ønsker du å spille på to baner, må du ha åtte spillere. Hvor lenge turneringen varer, avhenger av hvor mange som spiller. Åtte spillere tar omtrent to timer men man kan for så vidt holde på så lenge en ønsker.

Det er to måter å telle poeng på:

  • Poengbasert
  • Settbasert

Poengbasert betyr at hver ball kan gi et poeng, og du teller opp etter hvert. I settbasert teller vunne sett mer enn poeng. Hvis det er uavgjort, ser man på settene.

For å vinne, må du ha flest poeng etter alle spill. Det er dine poeng som teller, selv om partnerne dine også har spilt bra.

Antall baner du trenger, kommer an på hvor mange som er med. Med 16 spillere trenger du for eksempel fire baner.

Det finnes mange varianter av Americano, som Normal, Blandet, Lagversjonen, Mexicano og Super Mexicano. Hver har sine egne regler.

Lykke til i de neste Americano-turneringene dine! Vi håper du lærer noe nytt og har det gøy med hver kamp. Tenk på at hver gang du slår ballen, får du en ny mulighet, og hver kamp tar deg lenger.

Spill, nyt og vinn – vi sees på banen!