Golden Point

Hva Er et Golden Point i Padel?

Golden point i padel skjer når stillingen er 40-40, eller ‘deuce‘. Med golden point, vinner laget som får neste poeng hele gamet, i stedet for å måtte vinne to poeng etter hverandre.

Tidligere, i en situasjon med 40-40, måtte et lag vinne to påfølgende poeng for å vinne gamet. Si at lag A tok det første poenget, de fikk ‘fordel’.

Om lag A også vant neste poeng, vant de gamet. Men hvis lag B tok neste poeng, ville stillingen bli 40-40 igjen, og kampen om gamet fortsatte. Golden point fjerner ‘fordel’-fasen og gjør at neste poeng avgjør gamet.

Husk at ikke alle padelkamper bruker golden point. Det avhenger av turneringen. Er du usikker, spør dommeren eller noen som organiserer eller spiller i kampen.

Golden Point i padel
Golden Point i padel | Kilde: WPT

Historien

Padel vokser fort rundt om i verden. Den er stor i land som Norge, Spania, Argentina og Mexico, og blir nå mer populær i USA og Storbritannia. Dette gir nye fans en sjanse til å oppdage spillet. Sporter som vokser, prøver alltid å finne nye måter å være spennende på – tenk på Formel 1s ‘sprintløp’ eller T20-cricket som eksempler.

Padel har også kommet med noe nytt: ‘golden point’. Dette innlegget vil forklare hva det er, gi eksempler på når det brukes, og fortelle hvorfor og når det ble en del av spillet. Hvis du er nysgjerrig, les videre!

Flere Regler i Golden Point?

Når det er golden point og et lag skal ta imot serven, kan de velge hvilken side av banen de vil stå på. I ‘mixed‘ kamper, med menn og kvinner, må den som tar imot serven på golden point være samme kjønn som serveren.

Hvorfor Ble Golden Point Innført I Padel?

Golden point ble til for å gjøre padel mer spennende og gi seerne noe nytt. Det gir også spillerne en bedre sjanse til å bryte motstanderens serve.

Siden serveren vanligvis har en fordel, gjør golden point det lettere å bryte serven ved 40-40 med kun ett poeng.

Golden point startet i de store turneringene i 2020 for både menn og kvinner.