Bajada

Forstå Bajada

Du spiller en bajada nær bakveggen etter at ballen har sprettet. Du kan slå over hodet som en tennisserv, eller fra hodet høyde hvis du har plass. Slaget går nedover og lander ved servelinjen, i høyde med motstanderens føtter.

Bajada presser motstanderne til å løpe fram eller slå en vanskelig retur. Når man er ny til padel, er man ofte forvirret over hvordan man skal slå en bajada. Spiller man på et høyere nivå, så slår man ofte høye baller, som traff bakveggen, spretter opp og landet et stykke unna.

Proffene slår utrolige angrepsslag som ser umulige ut. I padel er det et sterkt slag mot bakveggen. Ballen flyr nedover mot nettet og bør lande ved motstanderens føtter. Det gjør det vanskelig for dem å slå tilbake.

Bajada i padel
Kvinne som slår en Bajada | Kilde: WPT

Betydningen av Bajada

Slaget er viktig fordi den hjelper mot å bli lobbet tilbake på. Hvis noen lobber mot deg, må du ofte trekke deg tilbake. Å være ved nettet er viktig i padel, så fienden vil ofte prøve å lobbe for å flytte på deg.

Du vil møte mange lobs, så bajada er viktig å lære. For de fleste er det forehand. Du trenger kraft og kontroll for å få ballen over nettet.

Hvordan Slå Bajadaen

For å mestre slaget, stå bak ballen når du treffer den. Treff den litt foran deg mens du lener deg framover.

Når du har slått, bruk momentet til å flytte deg framover og komme tilbake i spill.