Lob

Lobben – En Nøkkelteknikk i Padel

Lobben er en essensiell teknikk i padel. Den brukes til å endre spillets dynamikk ved å tvinge motstanderne tilbake, noe som gir deg og din makker en fordelaktig angrepsposisjon ved nettet.

Lob i Padel
Gjør seg klar for å lobbe | Kilde: World Padel Tour

Forberedelser for Lobben

Når du forbereder deg for å slå en lob, starter du på samme måte som for ethvert annet slag. Trekker racketen tilbake og vri kroppen din lett.

Forskjellen med lobben er at du må bøye deg lavere enn vanlig for å treffe ballen nederst. Ved å treffe ballen i bunnen og avslutte med racketen høyt, vil ballen få en høyere bane enn et vanlig slag, og resultere i en dyp og effektiv lob.

Trinn for en Suksessfull Lob:

  1. Racket tilbake
  2. Posisjoner føttene – bøy i knærne også
  3. En fin oppadgående bevegelse gjennom ballen – avslutt med racketen høyt

Sjekk ut denne YouTube videoen for bedre veiledning:

Vanlige Feil med Lobben

En utfordring kan være at spillere forsøker en lob mens de er i ubalanse (for eksempel i en defensiv posisjon); dermed slår de en dårlig lob som fører til ytterligere ubalanse.

En annen feil er at spillere løfter hele kroppen for å få høyden på lobben, noe som også kan resultere i en ustabil posisjon – dette bør man alltid forsøke å unngå.

Målet med Lobben

Et viktig aspekt ved lobben er hvor du sikter. Jo dypere du plasserer den i banen, desto vanskeligere blir det for motstanderne å returnere ballen.

I tillegg vil en høyere lob som holder seg nærmere glasset også være vanskeligere å returnere. Men du må alltid være klar for at motstanderen din bruker Bajada tilbake på deg.