Slice

Slice i Padel

I padel utføres de fleste slagene med slice. Når du tilfører slice til ballen, vil den holde seg lavt til bakken, noe som automatisk betyr at motstanderen må komme under ballen med racketen sin. Men, du bør ikke bruke slice på hver ball du slår.

Slice i Padel
Slice i Padel

Noen ganger er en flat ball mer effektiv. Vi skal diskutere når det er riktig tidspunkt for å bruke slice og når det er viktig å være selektiv.

Du kan spille med slice fra baksiden når ballen er over brysthøyde fordi du kan slå ballen nedover med slice. Du kan også treffe den med slice hvis det er en enkel ball foran deg, eller når du skal utføre en Bajada.

Her er en YouTube video viser hvordan det utføres:

Kilde: Everything Padel

Det er lettere å slå ballen raskere inn i rommene mot bakglasset for eksempel. Dette betyr at ballen vil holde seg lav. Du bør ikke spille den med slice hvis ballen er lavt til bakken, for da vil ballen gå saktere enn et flatt slag og det er større sannsynlighet for at den går opp.

Hvis du fremdeles bruker slice på hver ball på baksiden, kan det være lurt å endre dette. Det kan være effektivt nå, men når motstanderne dine er på et høyere nivå, vet de hvordan de skal håndtere slice-ballene.

Så begynn å øve på flate slag fra baksiden slik at du blir bedre på dette senere.