Backhand

Forstå Backhand i Padel

Backhand er et slag i padel hvor du treffer ballen på den siden av kroppen din som ikke er sterk. Du bruker den sterke hånden og slår over kroppen.

Mange synes det er vanskeligere enn forehand fordi det bruker andre muskler.

Backhand i Padel
Backhand i Padel | Kilde: WPT

Vanlige Feil og Tips

En stor feil er å ikke bruke venstre hånd riktig. Du bør slå backhand med én hånd. Noen glemmer venstre hånd helt, mens andre holder den på toppen av racketen.

Uten venstre hånd, blir slaget svakt og ukontrollert. Og hvis du holder på toppen, kan du få vondt i håndleddet. Venstre hånd skal bare hjelpe til å styre ballen og kan gi mer kraft når du trekker den tilbake mens du slår.

En annen feil er kontaktpunktet med ballen. Nybegynnere treffer ofte ballen for tidlig. Dette gjør at de ikke får god kraft i slaget. Du bør treffe ballen foran høyre hofte for å bruke hele kroppen til å slå.

Riktig Bruk av Spinn

Når du velger spinn, start med å spille flatt. Ikke alle slag skal ha slice. For lave baller er det best å treffe flatt. Hvis du bruker slice, kan det bli vanskeligere å få ballen over nettet. Treff lave baller flatt, og bruk litt slice på baller som er høyere.

Og et lite bonustips: Ved å bøye albuen litt, kan du slå hardere. Det hjelper også med å treffe ballen på riktig sted, og ikke for langt foran.