Forehand

Hva er en forehand i padel?

En forehand i padel er når du slår ballen med hånden du bruker mest. Du svinger armen over kroppen din.

Hvilken forehand bør du velge i padel?

Hvis du har spilt tennis før, bruker du kanskje en forehand med topspin. Dette er en vanlig måte å slå på i tennis. Men i padel, er ikke topspin alltid best. Noen ganger er en flat forehand bedre. Den er skjult og kan overraske.

Du kan slå den hardt eller mykt, rett mot motstanderen eller ned ved føttene deres. Du kan også lobbe den. En topspin forehand får ballen til å gå raskere og dale ned.

Forehand i padel
Demonstrer forehand

Når skal du bruke hvilken forehand?

Ikke bruk topspin når ballen spretter høyt, over brystet ditt. Bruk heller ikke topspin når du er i en trang situasjon nær bakveggen. Baller fra bakveggen er vanskelige å treffe med topspin. Men hvis ballen er enkel og foran deg, kan topspin være bra.

Hvordan slå med topspin

Bruk topspin i padel når du vil at ballen skal dale raskt over nettet. Du trenger ikke svinge hardt. Det er nesten som å slå en flat forehand. Trekk bare racketen litt tilbake og børst lett over ballen for å gi den topspin.

For deg som har spilt tennis og er vant med topspin: Prøv å lære flat forehand. Det vil gjøre spillet ditt mer variert og kan overraske motstanderen.